Kicsit elhanyagoltam a blog írást, mert más felé kalandoztak el a gondolataim, új hobbit találtam magamnak. Még nem csinálom, de az elhatározás már megvan és megpróbálom megteremteni hozzá a feltételeket. Most még csak az adat gyűjtésnél tartok, meg tervezgetek... :)
No, de térjünk vissza a tárgyra: a chilik köszönik jól vannak! Megerősödtek az utóbbi 3 hétben, új hajtásokat hoztak, igazán szembetűnő a változás.
2015.03.13.
2015.03.22.
2015.03.29.
Új lakók is költöztek a nevelőbe: 4 tő California Wonder személyében.
Illetve elültettem még 4 cserépben Chicco Rosso koktél paradicsomot és 4 cserép nagy, zamatos, húsos paradicsomot (nem tudom a nevét), amit akasztói barátainktól kaptunk kápia paprikával együtt, ami nem akar kicsírázni. Szerintem az lesz a baj vele, hogy amiből a mag lett kiszedve, azt zölden szedték le és nem lett megvárva, hogy teljesen beérjen.
Jövő héten Húsvét és egyúttal átültetés is, mert itt az ideje. Még be kell szereznem cserepeket, mert nincs elég.
Még ami fontos: vásároltam egy nagyon finom BBQ szószt:
Sir Morlock féle Bhut-BBQ-Whiskey szósz. Nagyon finom sültekhez, szendvicsbe ajánlom! Kellőképen csípős, ezt az alkotóelemek közt fellelhető Bhut Jolokia és egyéb hasonlóan forró chilik biztosítják. Sir Morlock solymári chili termesztő, a "Solymári Chili Pápa", a nevéhez fűződik az évente megrendezésre kerülő Solymári Chili Fesztivál.